EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Опасният път на Бяла отворен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Опасният път на Бяла отворен

mail16:20 | 30.11.2010прегледи 574 коментарикоментари 0


Още 3,1 млн.лв. ще отпусне правителството, за да осигури безопасност на пътя Русе - Бяла и да сложи край на черната серия от тежки катастрофи. Това обявиха при откриването на кръговото кръстовище край моста - убиец премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев. Те прерязаха лентата на новото инфраструктурно съоръжение, за което държавата осигури 3,5 млн. лв.
"Всичко, което експертите и специалистите по пътна безопасност са казали, е изпълнено на 100 процента, един лев не сме жалили. Всичко, което е измислено в пътната инфраструктура, сме го направили. Преосигурили сме кръстовището пет пъти. Но срещу глупостта само Господ може да помогне", заяви премиерът. Вторият етап от модернизирането на пътя Русе - Бяла ще започне през пролетта, когато ще бъде направено разширение и ще се изгради скоростна отсечка с четири платна.
Кръговото кръстовище е вторият завършен обект с готови документи, след откриването на 32-та километра от магистрала "Марица", обяви още Борисов. Росен Плевнелиев допълни, че като знак за изпълнените от правителството обещания утре ще бъде обявен официално старт на тръжната процедура за магистрала "Марица".
Борисов и Плевневиев прерязаха ритуално лентата на кръговото кръстовище, което бе благословено от свещеници с вода от свещената река Йордан. По-късно министър-председателят запали свещ в църквата "Св. Георги Победоносец" в Бяла в памет на жертвите от трагичната катастрофа на 7 декември 2006 г.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg