EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Опасен сайт за самолетни билети

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Опасен сайт за самолетни билети

mail10:25 | 27.10.2010прегледи 525 коментарикоментари 0


Потребителите могат да бъдат заблудени за цените за полет при онлайн резервация на самолетни билети от сайта www.terminala.com, се посочва в съобщение на Комисията за защита на потребителите /КЗП/.
На сайта липсва информация за задължителната допълнителна такса от седем евро по издаването на талон. Друго нарушение е, че макар на сайта цените да са обявени в евро, ако пътниците резервират чрез американска самолетна компания и плащат с кредитна карта, им се удържа сума в долари, която включва и допълнителна такса за смяна на валута. Това не е обяснено на сайта и потребителите го разбират едва след извършването на транзакцията, добавят от комисията.
За опасността е сигнализирала Белгия чрез европейската система за сътрудничество при защита на потребителите от нелоялни практики и нарушения при електронната търговия на територията на ЕС. Според информацията в сигнала от Брюксел търговецът е с адрес в Испания.
От своя страна КЗП ще подаде сигнал към системата срещу "София интернешънъл" за неосъществени полети по направлението София-Берлин, за които потребителите не са били обезщетени. Известно е, че фирмата е регистрирана в Германия и твърди, че е
част от авиокомпанията "Хамбург интернешънъл", но всички опити за връзка с търговеца до момента са безуспешни. В КЗП са постъпили няколко жалби на потребителите за несъстояли се полети, се посочва в съобщението.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg