EUR 1.9558
USD 1.7973
CHF 1.9740
GBP 2.2988
CNY 2.4807
you tube
mobile version

ООН спря финансирането на китайската вятърна енергия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ООН спря финансирането на китайската вятърна енергия

mail10:53 | 02.12.2009прегледи 537 коментарикоментари 0


Отговарящата за управлението на процеса по ограничаване на вредните емисии Организация на обеднените нации (ООН) спря финансирането на дузина китайски ветрени паркове, съобщава Financial Times.
До този момент Китай беше най - големият бенефициент по т. нар „Механизъм за чисто развитие”, разработен с цел да бъдат ограничени вредните газове чрез директно финансиране на развиващите се държави. По тази схема Китай е получила $153 млн. „въглеродни кредита”, които се равняват на над $1 млрд. Това е почти половината от цялата отпусната сума по програмата на ООН за последните пет години, отбелязват анализаторите на Financial Times. В момента кредитите по програмата се търгуват средно между $10-$15.
Чрез механизма на ООН индустриалните страни имат възможност да изпълнят част от ангажиментите си, заложени в Протокола от Киото от 1997 г. за ограничаване на глобалното затопляне.
За „въглеродни кредити” могат да кандидатстват проекти, които са уникални и допълнителни към схемата за ограничаване на вредните емисии.
Отказите за финансиране на китайски проекти по програмата са започнали от средата на 2009 г., като една от причината е, че проектите вече не отговарят във висока степен на изискванията.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4346