EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Онлайн плащането на данъци предпочитано в Кърджали

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Онлайн плащането на данъци предпочитано в Кърджали

mail11:04 | 06.11.2023прегледи 1001 коментарикоментари 0


Все повече жители на област Кърджали предпочитат да платят задълженията си чрез ПОС терминалите на НАП, отчитат от местния офис на приходната агенция.

От началото на годината от услугата са се възползвали малко над 26 600 кърджалийци, като близо 70 процента от тях са платили здравни вноски. През осемте ПОС терминала на НАП в родопския град платените суми са над 13 милиона лева.

През 2022 година чрез устройствата в офиса на приходната агенция са извършени общо 31 612 плащания, а през 2021 г. те са били 22 500. Очакванията са до края на годината броят на плащанията да надхвърли този от предходната година, коментираха за БТА от офиса в Кърджали. И допълниха, че чрез виртуалния ПОС терминал задълженията си са платили 130 души.

Безкасовото плащане към НАП е все по-предпочитан начин за погасяване на задълженията, тъй като е бързо и за него не се дължат такси. Освен това плащането през виртуалния и физическите ПОС терминали на приходната агенция се отразява в данъчно-осигурителната сметка на клиента веднага, без обичайното забавяне при банков превод, уточняват от офиса на НАП в Кърджали. Изключение правят плащанията към други институции (например глоби от КАТ) или задължения в процес на принудително изпълнение, тъй като те изискват допълнителна обработка и разпределението им отнема повече време.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg