EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Олимпийски медалист в УС на Вакъфбанк

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Олимпийски медалист в УС на Вакъфбанк

mail10:08 | 16.06.2020прегледи 721 коментарикоментари 0


Турската държавна Вакъфбанк назначи в своя управителен съвет бивш борец, който е и съветник на президента Реджеп Тайип Ердоган, предизвиквайки вълна от критики в социалните мрежи, предаде ДПА.

Вакъфбанк е назначила бившия олимпийски медалист Хамза Йерликая за член на управителния съвет. 44-годишният Йерликая е също така заместник-министър на спорта.

"Тази система е развалена!", коментира в Туитър заместник-председателят на основната опозиционна Народнорепубликанска партия Вели Агбаба. "Милиони от нашите блестящи, талантливи млади хора не могат да намерят работа дори на минимална заплата", отбеляза той.

Това назначение е неправилно, коментира и депутатът от "Добра партия" Явуз Агъралъоглу в Туитър. "Ще поверите ли компанията си на борец?", попита той.

Други предпочетоха да внесат малко хумор в дебата.

"Бордът на Вакъфбанк се е събрал", туитна потребител и качи снимка, на която са показани подредени в редица участници в традиционните турски мазни борби. "Ще ни потопят в олио, ако не си плащаме дълговете", пошегува се друг потребител в отговор.

Йерликая печели първия си златен медал на 17-годишна възраст през 1993 г. Той е носител на общо пет световни и олимпийски титли и на осем европейски отличия. Хамза Йерликая е избран за депутат от Партията на справедливостта и развитието на Ердоган през 2007 г. Президентът го назначи за свой съветник през 2015 г., припомня ДПА.

По същото време държавната Халкбанк назначи бившия председател на Висшия съвет за радио и телевизия Ебубекир Шахин за член на управителния борд, отново предизвиквайки критики, информира още агенцията. По време на управлението на Шахин във Висшия съвет за радио и телевизия бяха глобени или блокирани няколко критични към правителството медии, припомня ДПА.

Държавният суверенен фонд на Турция, председателстван от Ердоган, е най-големият акционер и в двете банки, отбелязва ДПА./https://business.dir.bg/


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3888