EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Олимпиадата прогони туристи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Олимпиадата прогони туристи

mail16:00 | 14.08.2012прегледи 316 коментарикоментари 0


Олимпийски игри са донесли на засегнатата от рецесия Великобритания по-малко приходи от туризъм спрямо обещаното от властите. Това съобщи браншовата организация на туроператорите UKinbound, цитирана от АР. Според проучване сред над 250 туроператорски компании, хотелиери и туристически атракции туристическият поток е намалял не само в Лондон, а и в цяла Великобритания, посочва UKinbound. Сред бизнес дейностите, насочени към туризма, 88% са отчели загуби за периода на игрите спрямо същия период на миналата година. Властите все още изчисляват общия брой на туристите, които това лято са посетили (или са се отказали да посетят) Лондон.

Обикновено през август британската столица посреща средно около 1,5 милиона туристи, но според UKinbound и други организации значителен брой посетители са решили да се въздържат от посещение на Лондон или дори на цяла Великобритания, тъй като са преценили, че ще има твърде големи тълпи. Официалните данни няма да бъдат публикувани преди септември. Според службите по туризма международните олимпийски гости на Лондон, включително спортисти, официални лица и туристи, са
около 300 000. По-голямата част от хората, посетили олимпийските локации са от Великобритания, допълва АР. Собственици на ресторанти и магазини се оплакват, че тези гости са похарчили за храна и пазаруване по-малко от обичайните летни туристи.
Хотелите в Лондон се достигнали заетост от близо 80%, което не превишава обикновеното натоварване през август, посочва представител на хотелиерска организация. Visa, чиито кредитни карти бяха единствените, приемани на олимпийските игри, съобщи, че международните посетители на Великобритания са похарчили по картите си над 450 млн. британски лири ($705 млн.) през първата седмица на олимпиадата, което е повишение с 8% спрямо същия период на 2011 г.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg