EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Олимпиада, туристи & въображение

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Олимпиада, туристи & въображение

mail07:38 | 22.07.2019прегледи 1119 коментарикоментари 0


Круизни кораби на котва да подслонят туристите по време на олимпийските игри в Токио през лятото на 2020 година? Туроператорите се надпреварват да използват въображението си, за да могат посетителите да намерят решение за проблема с настаняването, предаде Франс прес.
Японският мегаполис е пълен със строителни кранове и предстои да се появят много нови хотели, но въпреки трескавото строителство може да се окаже, че за световното спортно събитие няма да достигат 14 000 стаи, според експерти.
Някои имат идеята да настанят туристите на круизни лайнери, акостирали в Токио или съседните пристанища.
Най-голямата туристическа агенция в Япония - Джей Ти Би (JTB) е резервирала за периода на олимпийските игри кораба "Сън принсес", който предлага 1011 кабини и обещанието за луксозен престой с джакузи и кино на борда за цена, която няма да е по джоба на всеки.
Желаещите ще трябва да платят 200 000 йени (1650 евро), за да прекарат две нощи в стая с балкон, като офертата е комбинирана с билети за футболен мач, и 724 000 йени (близо 6000 евро) за две нощувки в апартамент от 50 квадратни метра плюс билети за бейзболен мач.
"Въпреки че не можем да дадем цифри, получихме отлична реакция от клиентите ни", заяви в отговор на въпрос на Франс прес Минору Куге, отговарящ за проекта "Токио-2020" в Джей Ти Би.
Според Куге има търсене на подобно настаняване, тъй като липсват достатъчно стаи, а и заради специфичната атмосфера на подобен престой, която ще превъплъти "чувството на единство", обединяващо всички пътници на борда в името на олимпийската кауза.
Град Кавазаки, разположен на запад от Токийския залив, също предвижда да приеме круизен кораб - "Експлорър дрийм", обсъждат се и други проекти на изток, в Чиба.
Освен за олимпийските игри тези круизни кораби могат да станат оригинално решение за настаняване за специални поводи или да помогнат на хора, останали без подслон при природни бедствия, отбелязва АФП.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg