EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Оли Рен: ЕС може незабавно да подкрепи Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Оли Рен: ЕС може незабавно да подкрепи Гърция

mail12:41 | 11.03.2010прегледи 559 коментарикоментари 0


Европейският съюз може незабавно да задвижи механизъм в подкрепа на Гърция за излизане от кризата, ако такава е необходима и ако тя бъде поискана от нея.  
Това заявил европейският комисар по икономическите и валутни въпроси Оли Рен, цитиран от гръцкият сайт Ин нюз.
Той изтъкнал, че досега няма основания за каквато и да е намеса на ЕС, тъй като не е постъпило искане от страна на Гърция.
Запитан дали Комисията е готова "да се намеси още утре", ако нещо се случи днес, което би влошило положението на Гърция, Оли Рен  е отговорил, че се водят непрекъснати разговори. „Идеята е да бъде предоставен  инструмент, който Гърция да използва при нужда. Не мога да навлизам в подробности относно този механизъм...Ако постъпи искане, ЕС е решен да действа," допълва още Рен.
Оли Рен добавил, че през последния месец Гърция е предприела действия в правилна посока и че с изготвените от правителството допълнителни мерки се дава "едно гръцко решение на гръцките проблеми".
Комисията разчита, че изготвеният от правителството в Атина план за стабилизиране на гръцката икономика ще гарантира постигането на амбициозните цели за намаляване на бюджетния дефицит на Гърция, казал още Оли Рен.  



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1034