EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ОЛАФ ще приема и анонимни сигнали

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ОЛАФ ще приема и анонимни сигнали

mail16:47 | 01.03.2010прегледи 1069 коментарикоментари 1


Европейската служба за борба с измамите /ОЛАФ/ приема вече и анонимни сигнали за злоупотреби. Те могат да бъдат изпращани в новия електронен сайт "Система за нотифициране на измами" на службата, който се задейства от днес, съобщава БТА.
Граждани и бизнесмени често питат как биха могли да ни съобщават за измами, свързани със средствата на Европейския съюз. Макар и не често и въпреки законовите гаранции за защита, подобно желание имат и някои европейски служители, които по
принцип са предпазливи, става ли дума да се съобщава за случаи на корупция с европейски средства. Новата система трябва да е от полза за всички, заяви изпълняващият длъжността генерален  директор на  ОЛАФ Никола Илет.
Според ОЛАФ в изпълнение на действащото законодателство службата винаги е обръщала внимание на анонимните сигнали, но досега е трябвало те да се проучват  много по-продължително, за да не се допуска оклеветяване. Служителите на ОЛАФ редовно са се сблъсквали с  проблема, че не могат да задават въпроси за получаване на повече яснота по отделните случаи. С въвеждането на електронната "Система за уведомяване за измами" този проблем се решава, тъй като анонимността на информаторите е гарантирана абсолютно и те  могат, ако желаят, да водят диалог със
служителите на ОЛАФ.
Започва пилотно прилагане на системата, по време на което работните езици ще са английски, френски, немски и холандски. Независимо от това желаещите да подадат сигнал могат да изпращат сведения на който и да е от официалните езици в Европейския съюз /българският е официален език/. Всяка информация ще бъде най-внимателно проучена, преди да се реши дали да последват действия, увери ОЛАФ.



 
Коментари
 
Пламенка Николова - 13-10-2012 г. 19:39:46

В заведение на улица Свето Преображение ж.к. Младост 3 след бл 328 BAR & GRILL системно се нарушава закона за тютюнопушенето б присъствието на малки деца. При забележка управителя твърди, че се разбирал прекрасно с инспекторите от ХЕИ и нямал намерение да прави забележка на пушачите. На който не му харесвало да напуска.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg