EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ОЛАФ разследва сделка в енергетиката на Румъния

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ОЛАФ разследва сделка в енергетиката на Румъния

mail08:59 | 18.03.2010прегледи 879 коментарикоментари 0


Европейската служба за борба с измамите /ОЛАФ/ разследва начина, по който е присъден договор на стойност десетки милиони евро, отнасящ се до модернизирането на енергийния комплекс в Крайова, съобщи информационният сайт Hot news, позовавайки се на източници от Брюксел.
ОЛАФ потвърди, че разследва някои нередности, но отказа да даде подробности.Според цитираните източници става дума за договор за сероочистване на газове, спечелен първоначално от италианския филиал на френската група Алстом Пауър. Комисията за решаване на контестации обаче дисквалифицира Алстом след оспорване от страна италианско-китайско-румънския консорциум Идреко-Инсигма-Ромелектро.
Идреко-Инсигма наскоро беше замесена в скандал за злоупотреби в България. И двете страни рискуват да загубят десетки милиони евро, посочва сайтът. Алстом спечели първоначално търга с оферта с най-добра цена (52,2 милиона евро в сравнение с офертата на Идреко-Инсигма-Ромелектро за 57,4 милиона евро). Финансирането на модернизацията на енергийния комплекс в Крайова става с безвъзмездни европейски средства на стойност 22 милиона евро, а остналата част от парите следва да бъдат осигурени от банкови кредити.
Италианско-китайският консорциум Идреко-Инсигма беше замесен наскоро в скандал и в България. След като спечели търга за инвестиции в изграждането на сероочистващата инсталация в ТЕЦ Марица-Изток 2, ОЛАФ започна разследване. България рискува да загуби 34 милиона евро средства от ЕС и финансиране от Европейската банка за възстановяване и развитие на стойност 36 милиона евро, предназначени за модернизация на електроцентралата, посочва сайтът.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4180