EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Оланд загуби местните избори

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Оланд загуби местните избори

mail07:20 | 31.03.2014прегледи 798 коментарикоментари 0


Премиерът на Франция Жан-Марк Еро в неделя вечерта призна поражението на Социалистическата партия, чийто ръководител е президентът Франсоа Оланд, на местните избори и каза, че е готов да понесе отговорност за това, предаде РИА Новости.
„Изборите са белязани от сериозното недоволство на тези, които ни гласуваха доверие през май и юни 2012 г.”, каза Еро, визирайки президентските и парламентарните избори. По думите му, местните избори дадоха на гражданите възможност да изпратят това послания до властите. „Това е ясно обещание и то трябва да бъде чуто в пълен размер”, допълва той.
Еро отбеляза, че социалистите носят колективна отговорност за този неуспех и, от своя страна, той е готов да я сподели.
 Поне 11 френски града, с население от над 9000 души, ще бъдат управлявани от крайнодесния Национален фронт в резултат на провелите се в местни избори в страната, съобщи вътрешният министър Манюел Валс, цитирайки предварителни резултати, предаде AFP. Валс не упомена градовете, но каза, че „14 или 15” са паднали под контрола на Национален фронт. Лидерът на крайнодесните Марин льо Пен каза по-рано, че е уверена че партията й печели поне в осем града.

Ан Идалго, кандидат на управляващата във Франция Социалистическа партия, ще бъде първата жена кмет на Париж, след като спечели местните избори във френската столица в неделя, предаде AFP, позовавайки се на екзитпол.
Идалго, на 54 г., досегашен заместник на настоящия кмет Бертран Деланое, спечели 54.5% на втория тур в Париж, печелейки с удобна преднина пред своя опонент, бившия член на правителството Натали Косцюшко-Моризет (45.5%).

Реформи в правителството на Франция, продиктувани от поражението на управляващата Социалистическа партия на провелия се в неделя втори тур на местните избори в страната, ще бъдат направени в понеделник, съобщи радио RTL, позовавайки се на заместник министъра по въпросите на социалната и солидарна икономика в министерството на икономиката Беноа Амон.
В неделя вечерта Амон се срещан с премиера Жан-Марк Еро. След срещата министърът каза, че промени в правителството ще има още в понеделник.
 източник:БНР,Фокус


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg