EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Околовръстен път покрай Божурище за 50 млн. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Околовръстен път покрай Божурище за 50 млн. лв.

mail19:17 | 16.09.2019прегледи 608 коментарикоментари 0


Тръгнахме да правим път през Божурище, но той няма да свърши никаква работа Няколко огромни инвеститора искат да влязат тук, но не мога да си го позволя, защото трафика тук ще се блокира. Затова ще се направи околовръстен път от бул. „Царица Йоана", който да минава оттука и да свързва магистралата със Сърбия.

Това струва над 50 млн. лв. Проектът го имаме вече. На министрите съм дал в най- кратки срокове да започнат процедурата, трябва да се отчуждават и земи. Това каза министър-председателят Бойко Борисов на откриването на дистрибуционния център на мебелната компания JYSK в Божурище, който ще отговаря за целия Балкански полуостров.

Заради бавните отчуждителни процедури искахме да променим закона, който беше спрян от Радев. Ние не сме го правили, за да правим на инат на някого, точно обратното - на нас ни правеха. Строим, а съда, ако има недоволни от оценените имоти, той оценява и ние даваме пари, но ние строим през това време. Това е чист прагматизъм, но обещавам да направя всичко възможно да ускорим максимално всички процедури и в следващите дни да осигурим и парите, за да има смисъл нашето идване тук и благодарностите към нас да не са напразни. Поемаме този ангажимент, добави Борисов.

Той припомни, че на откриването на завода на „Кока кола" в Костинброд преди около 10 дни също са обещали да отпуснат пари за нов път. „Там пътеките бяха червени, благодаря на JYSK, че днес са сини“, пошегува се премиерът и добави: „Асфалтът дали се яде, или не, той създава милиарди инвестиции и хиляди работни места".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg