EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ОИСР:прогнози за Китай,САЩ, ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ОИСР:прогнози за Китай,САЩ, ЕС

mail09:00 | 15.11.2012прегледи 636 коментарикоментари 0


Икономическите перспективи за големите икономики остават слаби, макар да има все повече признаци на стабилизиране в Канада, Китай и САЩ, съобщи Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), цитирана от световните агенции. В последния си доклад за световната икономика организацията посочва, че нейният композитен водещ индекс за 33-те страни членки на организацията е останал стабилен на равнище 100,2 пункта през септември за трети пореден месец. Индексът за САЩ се е повишил от 100,8 през август на 100,9 пункта, което според ОИСР е показател за стабилизиране на растежа в най-голямата икономика в света. Индексът за Китай е останал без промяна - 99,4 пункта за четвърти пореден месец. При Канада също няма промяна - 99,7 пункта.
В еврозоната обаче перспективите на Германия са се влошили, като през септември индексът на страната е достигнал 98,7 пункта спрямо 99 пункта през август.

Индексът на Франция се е понижил от 99,6 на 99,5 пункта. Сравнявайки с последните месеци, в които композитният водещ индекс сочи влошаване на перспективата, в Италия се появяват също и плахи признаци на стабилизиране, отбелязва ОИСР. Индексът на Италия се е повишил от 98,9 на 99 пункта. Като цяло индексът на ОИСР за еврозоната е останал стабилен през септември на равнище 99,4 пункта, но това ниво все още е признак за слаби перспективи за растеж. Сред нововъзникващите пазарни икономики ОИСР отбелязва, че растежът в Индия и Русия ще остане слаб, информира Франс прес. Във Великобритания и Бразилия индексът на организацията продължава да сочи възстановяване на икономическата активност.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg