EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ОИСР очаква ръст 2.6% за САЩ и 2% за еврозоната

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ОИСР очаква ръст 2.6% за САЩ и 2% за еврозоната

mail14:10 | 25.05.2011прегледи 458 коментарикоментари 0


Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) преразгледа към повишение прогнозите си за растежа в САЩ и еврозоната през 2011 година до съответно 2,6 и 2 на сто, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес, позовавайки се на шестмесечния доклад на организацията.
През ноември се очакваше американската икономика да нарасне с 2,2 %, а икономиката на страните от еврозоната - с 1,7 %. Организацията отбеляза, че икономиките на САЩ и еврозоната нарастват по-бързо от очакваното преди шест месеца. По тази причина Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ може да обмисли вдигане на лихвите тази година, докато Европейската централна банка (ЕЦБ) може да си позволи да спре за малко политиката си на затягане на паричната политика, а Япония не е под натиск да действа.
Организацията добави в прогнозите си, които излизат два пъти годишно, че перспективите за икономиката на Япония са се влошили спрямо предишния доклад, като предвижданията по-рано са били за растеж от 1,7 %, а сега се прогнозира свиване от 0,9 процента заради природните бедствия от март тази година. Прогнозите за световния икономически растеж са между 4,25 % и 4,5 % за тази година. ОИСР, чиято централа е в Париж, прогнозира общ растеж на икономиката на 34-те си страни членки от 2,4 % тази година. Световното икономическо възстановяване върви по план, подпомогнато от едни по-силни Съединени щати, но опасности като високите цени на петрола и европейската дългова криза все още могат да предизвикат пристъп на стагфлация, посочи ОИСР в доклада си, цитиран от Ройтерс.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg