EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ОИРС понижи световната си прогноза

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ОИРС понижи световната си прогноза

mail15:00 | 25.11.2013прегледи 514 коментарикоментари 0


Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) понижи прогнозите си за световния растеж "до голяма степен заради влошилите се перспективи в редица страни с нововъзникваща пазарна икономика" и най-вече Бразилия и Индия, предадоха световните агенции. ОИСР залага на растеж на световната икономика от 2,7 на сто тази година, 3,6 на сто идната, и 3,9 на сто - през 2015 година, може да се прочете в годишния доклад за конюнктурата. През май, в предишните прогнози на ОИСР, се посочваха съответно 3,1 на сто за 2013 година и 4,0 на сто за 2014 година.
"Световната икономика продължава да нараства с умерен темп с очаквано ускоряване през 2014 и 2015 година", посочва ОИСР. Нейните експерти допълват, че "перспективите за световния растеж са били понижени значително до голяма степен заради влошилите се перспективи в редица страни с нововъзникваща пазарна икономика".

ОИСР отбелязва промяна в тенденцията на световно равнище, след като досега "тласъкът в нововъзникващите икономики имаше положителен увличащ ефект за напредналите страни, световната икономическа среда вече би могла да стане проводник за отрицателни шокове", идващи от същите тези страни и на първо място от Бразилия или Индия.
ОИСР открои поуките от труса, който преживяха това лято валутите на редица страни с нововъзникващи пазарни икономики пред перспективата от втвърдяване на американската парична политика.

 


Тагове: ОИРС, прогноза
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg