EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Одобрение за М.Габриел, гласуване на 4.07

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Одобрение за М.Габриел, гласуване на 4.07

mail20:07 | 29.06.2017прегледи 910 коментарикоментари 0


Комисиите от Европейския парламент, пред които Мария Габриел се яви на изслушване на 20 юни за оценка за кандидатурата си за български еврокомисар, са единодушни, че българският кандидат има качествата да бъде част от Европейската комисия и да отговаря за възложения й ресор - цифровата икономика и цифровото общество.

Евродепутатите смятат, че в своята работа Габриел ще се води от приоритетите, установени от председателя Жан-Клод Юнкер и ще отдава голямо значение на диалога и правата и свободите на гражданите. Следващата стъпка преди окончателното встъпване в длъжност на Габриел е гласуването в пленарна зала, което ще бъде на 4 юли в Страсбург. Мария Гарибел ще бъде най-младият член на комисията Юнкер. Нейният мандат ще продължи две години и половина.

Трите комисии на Европейския парламент определиха, че Габриел има “добро разбиране на главните предизвикателства, свързани с реформата на авторското право и защитата му в контекста на цифрова платформа”. “С оглед на отговорите на номинираната общата оценка на комисията е, че тя се доказа като подходяща за управлението на поверения портфейл. Тя заяви своята готовност да насърчава неприкосновеността на личния живот и сигурността, и да гарантира, че данните циркулират свободно в ЕС, гласи оценката”, казаха от ЕП.

След решението на ЕП на 4 юли в Страсбург остава една последна крачка преди встъпването на българката в Европейската комисия - Съветът на министрите, т.е. всяка от държавите членки, да каже “да”.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg