EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Одобрен е ОУП на община Варна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Одобрен е ОУП на община Варна

mail09:30 | 10.09.2012прегледи 882 коментарикоментари 0


На 3 септември 2012 г. министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова подписа заповедите за одобряване на окончателния проект на Общия устройствен план на община Варна, Правилата и нормативите за прилагането му и Специфичните правила и нормативи към него.
„Кметът на община Варна трябва да възложи изработване на подробен устройствен план (ПУП) на Приморски парк в границите на общия и наложи строителна забрана по реда и условията на чл. 198 от Закона за устройство на територията (ЗУТ).” Това е записано в протокола с решения от заседанието на Националния експертен съвет по устройство на територията и регионална политика. То се проведе на 21 август 2012 г. и в него взеха участие над 30 представители на държавната и местната власт.
Във връзка с появили се противоречиви, в някои медии дори некоректни интерпретации, пресцентърът на МРРБ е упълномощен да припомни, че с това процедурата по одобряването на плана завърши. Предстои обнародването на заповедите в „Държавен вестник”. Eдинствено в правомощията на кмета на община Варна е да издаде строителна забрана, както и да възложи изготвянето на подробен устройствен план за Приморски парк съгласно параметрите на одобрения вчера ОУП.


 


Тагове: Варна, ОУП
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161