EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ограничения на банкоматите в Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ограничения на банкоматите в Гърция

mail09:10 | 29.06.2015прегледи 1361 коментарикоментари 0


Ограничението за теглене на пари в брой от гръцките банкомати няма да се отнася за туристите, се казва в съобщение на гръцкото правителство, публикувано в понеделник и цитирано от ТАСС. По-рано българското външно министерство предупреди българските граждани, пътуващи в Гърция, за възможни финансови проблеми.

В неделя вечерта българското МВнР предупреди българските граждани, които имат намерение да пътуват до Гърция, да са подготвени за възможността "банковите услуги – включително обработка на кредитни карти и обслужване на банкомати в цялата страна, потенциално биха могли да станат ограничени за неопределен период. Препоръчваме наличие на достатъчно евро в брой за покриване на извънредни ситуации и непредвидени обстоятелства", се казва в съобщението на българското МВнР.

Според съобщението на гръцкото правителство, цитирано от ТАСС "ограничителните мерки по движение на капитала няма да засегнат тези, които поискат да теглят пари от банкомат, като използват дебитни или кредитни карти, издадени извън границите на Гърция".

Но в понеделник банкоматите в Гърция няма да работят. На заседанието на кабинета се разглежда дневният лимит за теглене от гръцките банкомати, след като бъдат пуснати във вторник. В предварителното предложение, цитирано от РИА"Новости" се посочваше сумата 60 евро на ден за притежател на сметка в гръцка банка.

В неделя премиерът Алексис Ципрас съобщи, че решението на еврогрупата за отказ от продължаване с няколко дни на програмата за помощ "доведе до това, ЕЦБ да не повиши ликвидността на гръцките банки и принудиха банката на Гърция да предложи прекъсване на работата на банките и мерки за ограничаване на банковите преводи". /БГНЕС


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1034