EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Ограничения за събирачите на трюфели

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ограничения за събирачите на трюфели

mail08:05 | 15.08.2019прегледи 712 коментарикоментари 0


В Добричка област около големите свинекомплекси ще бъде въведена 10-километрова ограничителна зона, в която влизането в горите ще бъде забранено заради опасността от разпространение на Африканска чума по свинете, съобщиха от пресцентъра на областната управа. В нова заповед на областния управител Красимир Кирилов ще бъдат определени мерките, които събирачите на трюфели, билки и други горски продукти трябва да спазват, посочват от пресслужбата след заседание на областната епизоотична комисия.

Определянето на ограничителната зона идва след като събирачи на трюфели от Североизточна България се събраха преди дни в Добрич, обявявайки се против забраната въобще да се ходи в горите. Със заповед на областния управител бе възложено на общинските кметове, на горските и ловните стопанства да упражняват контрол върху забраната. Събирачи на трюфели заявиха и в протестно писмо до областната управа, че с рестрикцията се посяга на конституционното право на труд на хиляди семейства.
В Добричка област е обявено бедствено положение заради Африканската чума до 2 септември. Досега в региона има само един потвърден случай на болестта при диво прасе, ударено от автомобил в землището на село Дуранкулак.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg