EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Оградата с Турция струва 169.3 млн.лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Оградата с Турция струва 169.3 млн.лв.

mail18:10 | 12.12.2016прегледи 1033 коментарикоментари 0


До момента сумата, платена за оградата по българо-турската граница заедно с прилежащите пътища е 169 309 121,93 лева. Това съобщи заместник-министърът на вътрешните работи Филип Гунев в парламента. Без пътищата тя струва 145 милиона лева.
Изнесеното от Гунев е реакция на твърдения на Драгомир Стойнев от БСП, че оградата струва до момента  250 млн. лева, а тя още не е довършена.
Заместник-министър Гунев обясни, че сравнения с това колко струва предишен участък от оградата са абсолютно неадекватни, защото цената варира значително в зависимост от терена.
 Заместник-министърът съобщи, че са били разпоредени проверки, за да се следи, че няма раздути цени, а има едни добре изхарчени пари на данъкоплатците. 
Гунев каза, че в края на октомври са били предоставени последните 20 млн. лева за изграждане на 20 км допълнителна ограда на територията на област Хасково по протежението на река Тунджа, както и допълнителни средства за довършване на оградата и пътя на територията на област Бургас. Той изрази надежда последните километри, които са били обявени през октомври и възложени през ноември, другия месец да бъдат завършени. Ще зависи от метеорологичните условия, защото става въпрос за терени, които са много труднопроходими, добави той.
 Заместник-министърът на вътрешните работи коментира, че ефектът от оградата е осезаем и там, където е изградена, в пъти спада миграционният натиск. Тя е едно необходимо съоръжение, което помага в дейността на полицията и армията да охраняват по-ефективно границата, добави той.


Тагове: ограда, Турция
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg