EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Овергаз консолидира дъщерните си дружества

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Овергаз консолидира дъщерните си дружества

mail14:45 | 28.09.2009прегледи 439 коментарикоментари 0


В края на септември 2009 година официално стана факт вливането на дъщерните газоразпределителни дружества на Овергаз в западна България – „Монтанагаз” АД, „Газоснабдяване Враца” ЕАД (Мездра) и „Кожухгаз” АД (Петрич) – в „Овергаз Запад” АД. Досегашните адреси и телефони на офисите за връзка с дружествата остават непроменени.
Това е предпоследната стъпка от преструктурирането на дъщерните газоразпределителни компании на Овергаз, което започна в края на 2008 година – тогава те бяха 27. След заплануваното за края на годината присъединяване на „Варнагаз” АД и „Газоснабдяване Нови Пазар” АД към „Овергаз Изток” АД, дружествата ще са 5.
Припомняме ви, че по-рано – през 2009-та, също чрез вливания бяха създадени „Овергаз Север” ЕАД с център Русе и „Овергаз Юг” АД с център Асеновград. Единствено структурата на столичната газоразпределителна компания „Софиягаз” ЕАД остана непроменена.
Овергаз предприе окрупняването на дъщерните си фирми, за да постигне по-ефективно административно управление, да се намали цената на услугата газификация, да се повиши ефективността на работния процес, както и да се създадат условия за по-ниски цени за крайните потребители на синьо гориво.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg