EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Обявиха новият IT гигант - Atos

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обявиха новият IT гигант - Atos

mail14:10 | 04.07.2011прегледи 555 коментарикоментари 0


Днес едновременно в десетки страни Atos Origin представи новата компания и бранд, резултат от сливането си със Siemens IT Solutions and Services. Името на новата компания е Atos и тя е европейски и световен ИТ лидер с общи приходи от 8.7 милиарда евро за 2010 г. и 78 500 служители в 42 държави.
„Днес е исторически ден, в който започваме следващата глава от историята на компанията ни. Общите приходи, географско и секторно покритие ни превръщат в лидер сред доставчиците на технологични решения не само в Европа. Заедно, ние ставаме една от десетте глобални ИТ компании. Atos е нашият шанс да оставим своя отпечатък върху развитието на ИТ пазара, да представим изцяло нови решения на
нашите клиенти и да бъдем основен двигател на прогреса,” сподели в Париж Тиери Бретон, CEO и председател на Борда на акционерите на Atos.
Atos става номер 1 доставчик на „облачни” услуги с 30 големи центъра за данни, 900 000 SAP потребители и управлението на повече от 90 000 сървъра. Новата Atos е номер 2 при управляваните услуги в Европа с приходи от 4.5 милиарда евро и номер 1 европейска компания за технологични услуги, изпреварвайки гиганти като НР. Atos e лидер при транзакционните високотехнологични услуги с годишни приходи от 1
милиард евро.
„Символично за Европа, една германска и една френска компания се обединяват, за да създадат глобален лидер в информационните технологии. В България Atos e най-голямата компания за технологични услуги и най-големият SAP интегратор, с над 70 милиона лева приходи и над 100 специалисти. Сливането ще ни позволи да развием потенциала си в нови индустрии като финансовия сектор и да предложим на клиентите ни нови решения в областта на транзакционните технологии,” посочи Веска Давидова, управител на Atos България. Тя отбеляза плана на Atos да постигне приходи от 10 милиарда евро през 2013 г.
Siemens ще бъде акционер в Atos с 15% дял, като с Atos двете компании ще инвестират 100 милиона евро в следващите три години за съвместното развитие на ИТ продукти и решения. Днес Atos обяви и най-голямата сделка в технологичния сектор. Компанията сключи договор на стойност 5.5 милиарда евро със Siemens за управлението на ИТ инфраструктурата на германския конгломерат за срок от седем години.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4167