EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Обявиха най-добрите инвеститори за 2010

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обявиха най-добрите инвеститори за 2010

mail12:10 | 17.12.2010прегледи 1477 коментарикоментари 0


Най-добрите инвестиционни проекти за 2010 година бяха наградени снощи на специална церемония снощи в столичния хотел „Шератон", съобщиха от МИЕТ.
Призовете в традиционния конкурс на Българската агенция за инвестиции „Инвеститор на годината 2010" грабнаха „Агрополихим" АД, Девня, „Ветроком" ЕООД, София, „Ей и Ес – 3С Марица изток І" ЕООД, Гълъбово и СОК „Камчия" ЕАД, Бургас.
„Тази година беше различна, но не толкова лоша, колкото се опасявахме в началото на мандата си", каза пред участниците в церемонията министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, който връчи наградата на „Агрополихим".
Той подчерта значението на предприетите от МИЕТ, БАИ, бизнеса и партньорите на правителството стъпки за това икономическата ситуация в България в периода на кризата да е по-добра спрямо съседните й страни.
По думите на министър Трайков един от основните приоритети на правителството е привличането на инвестиции – без значение в долари, евро или юани, и създаването на благоприятна среда за развитието на бизнеса.
Наградените инвестиционни проекти са реализирани през последната година. Те залагат преди всичко на внедряването на високи технологии, което е в съответствие с визията на правителството за интелигентен и устойчив растеж на икономиката. Ето подробности за наградените:

Проектът на „Агрополихим" АД, Девня включва изграждане на нова автоматизирана изпарителна инсталация, пречиствателна станция, ново депо за фосфогипсов отпадък и други. Общата стойност на инвестицията е 31.7 млн. лева.

„Ветроком" ЕООД бе отличен за изграждането на вятърен парк в община Казанлък на стойност 164 млн. лв.

ТЕЦ "Ей И Ес Гълъбово" е един от най-големите инвестиционни проекти в България (1,3 млрд. евро). Отличеният проект е за изграждането на нова топлоелектрическа централа на лигнитни въглища, а вложените инвестиции през 2010 г. са на стойност 277 млн. евро.

СОК „Камчия" ЕАД, Бургас, получи приз за изграждането на международен детски санаторно – оздравителен комплекс, в който през годината са инвестирани 53.3 млн. лв.

Конкурсът „Инвеститор на годината" се провежда за пети пореден път.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg