EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Най-добрите работодатели за 2010

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-добрите работодатели за 2010

mail12:20 | 16.12.2010прегледи 2329 коментарикоментари 0


На официалната церемония “Работодател на годината’2010” 22 ръководители на компании получиха награди. Работодателите са класирани в 9 категории, от 1-во до 3-то място, съобщават от Агенцията по заетостта.
В категорията „Работодател (с персонал над 50 души), обявил най-много работни места на първичния пазар на труда и наел на тях кандидати, насочени от бюрото по труда” бяха отличени.
1 място: „Сокотаб България” ЕООД, село Радиново, община Марица. Фирмата е наела 704 лица за преработка на тютюн.
2 място: „Албена” АД, Курортен комплекс „Албена”. Комплексът е наел 673 безработни за работа в туристическия бизнес.
3 място: „Арсенал” АД, град Казанлък. Дружеството е наело 299 безработни.

В категорията „Работодател, наел най-много безработни лица от групи в неравностойно положение на пазара на труда” отличени бяха:
1 място: „Албена” АД, Курортен комплекс „Албена”. Курортът е наел 314 души – над 50-годишни, младежи до 29 години, лица с трайни увреждания.
2 място: „Вега Стар” ЕООД, град Бяла Слатина. Фирмата е обявила 216 свободни работни места в преработването на зеленчуци и производство на зеленчукови консерви и е наела на тях 216 безработни.
3 място: „Конекс-Тива” ООД, село Оризово, община Братя Даскалови. Дружеството е наело 162 лица в неравностойно положение за консервно предприятие.

За „Работодател, осигурил възнаграждение, по-високо от субсидираното от държавата за безработни, наети по програми и мерки за заетост”, призове получиха:
1 място: „Лемекон” АД, град Елхово. Средното брутно трудово възнаграждение на наетите от фирмата 11 безработни лица е 570 лв. Дружеството произвежда отливки, фасонни арматурни части и метални изделия.
2 място: „Мину” ЕООД, град Пазарджик. Фирмата – производител на облекло, е наела 18 безработни с максимално трудово възнаграждение 400 лв.
3 място: „Тракция” АД, село Самуил. Дружеството, ремонтиращо и поддържащо вагони, е наело 22 безработни със заплата 324 лв., която е със 144 лв. над субсидията.


В категорията „Работодател с малък частен бизнес (с персонал до 50 души), разкрил най-много работни места на първичния пазар на труда и наел на тях кандидати, насочени от бюрото по труда”, отличени бяха:
1 място: „Айсис” ООД, град Варна. Дружеството е обявило 95 работни места в преработването и консервирането на плодове и зеленчуци и е наела на тях 85 безработни лица.
2 място: Производствено-потребителна кооперация „Земеделец-93”, село Козловец, община Свищов – производител на зърнени култури. Кооперацията е обявила 65 работни места и е наела 65 лица.
3 място: „Виац” ЕООД, град Симитли. Фирмата е с предмет на дейност обувно производство. Обявила е и е наела 40 безработни, насочени от Дирекция „Бюро по труда” (ДБТ).

„Работодател, разкрил най-много работни места в общини с висока безработица (със средномесечно равнище над 15%), извън НП „ОСПОЗ” и наел на тях кандидати, насочени от ДБТ”:

1 място: „Семела” ООД, град Исперих. Водещото в региона шивашко предприятие на обявените 160 работни места е наело 160 безработни лица.
2 място: „Агротайм” ООД, град Исперих. Дружеството е обявило 90 работни места и е наела на тях 90 безработни. Занимава се с производство на селскостопанска и животинска продукция.
3 място: Дирекция „Социално подпомагане”, град Каолиново. Тя е обявила 58 работни места и е наела на тях 58 безработни.

В новата категория за тазгодишното издание на форума „Работодател, обявил най-много работни места по схема „Развитие” на Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси” (ОП „РЧР”), отличия получиха:
1 място: Община Смолян - обявени 323 работни места.
2 място: Община Трън – обявени 250 работни места.
3 място: Община Белоградчик – обявени 249 работни места.

За „Най-успешно реализиран проект по ОП „РЧР” до 15.12.2010 г.” бяха обявени:
1 място: „Тих труд” ЕООД, гр. Плевен, с проект за професионална квалификация по част от професиите „Продавач-консултант” и „Бизнес-администрация”, обхваща 78 заети души, от които 31 са лица с увреждания. Успешно завършили 13-месечното обучение – 96,15%.
2 място: „Орион-94” ООД, гр. Варна, с проект за професионална квалификация по част от професиите „Продавач-консултант” и „Бизнес-администрация”, обхваща 36 заети лица, като всички са успешно завършили 7-месечното обучение.
3 място: „Технострой-инженеринг 99” АД, гр. Ямбол, с проект за подобряване адаптивността на заетите. Успешно завършили обучението - 93 заети лица.

А приз за „Най-добре разработен проект по ОП „РЧР” до 15.12.2010 г.” грабна „Банка Пиреос България” АД с оценка на проекта 79.5 точки от 100 възможни за 12-месечно обучение по ключови компетентности на 745 души.
Изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Росица Стелиянова връчи на 14 души от системата грамоти „Служител на 2010 година”. Отличени са 9 Дирекции „Бюро по труда” (ДБТ) в страната, класирани от до 3-то място в 3 категории – „голямо”, „средно” и „малко” и 4 Дирекции „Регионална служба по заетостта” (ДРСЗ), като на първо място е ДРСЗ - Русе, следвана от службата в Монтана. Третото място си поделят ДРСЗ - Ловеч и ДРСЗ - Благоевград.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg