EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Общинска и австрийска банка финансират БГ общини

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Общинска и австрийска банка финансират БГ общини

mail15:15 | 19.09.2012прегледи 658 коментарикоментари 0


Меморандум за сътрудничество подписаха Общинска Банка АД и HYPO NOE Group във Виена по време на българо-австрийския бизнес форум, който бе част от официалната визита на президента Плевнелиев в Австрия.
Целта на меморандума е двете банки да си сътрудничат за финансирането на публични и търговски проекти на българските общини. Общинска банка е лидер в общинското кредитиране в България, а HYPO NOE Group има многогодишен опит във финансирането на общински проекти в Долна Австрия, както и в различни части на Централна и Източна Европа – като Германия, Словакия, Чехия, Унгария и Румъния.

„Подписаният меморандум за сътрудничество на Общинска банка с HYPO NOE Group е началото на важно и ползотворно сътрудничество с една от най-уважаваните и стабилни финансови институции в Европа. Имаме общ интерес да финансираме съвместно различни проекти на български общини, които са с висока капиталова стойност. HYPO NOE Group има дългогодишна практика във финансирането на специфични дейности на общини в Европа и ще се радваме те да бъдат наш партньор, за да подкрепим развитието на нашите общини“, каза Сашо Чакалски, изпълнителен директор на Общинска банка АД.

Ръководството на Общинска банка отчита позитивно и факта, че със сътрудничеството си с HYPO NOE Group ще придобие допълнително ноу-хау по финансирането на проекти, свързани с изграждането и модернизацията на детски градини, училища и други специфични проекти. “Така ще можем да бъдем още по-полезни на българските общини ефективно и целенасочено да изпълняват своята социална роля“, допълни Сашо Чакалски.

„HYPO NOE Group се е утвърдила като експерт по публично и корпоративно финансиране и имаме специфични решения за сложни проекти в цяла Европа. Радваме се, че в България ще си сътрудничим с Общинска Банка и съвместно ще инвестираме в различни проекти. Наличието на надежден и доверен партньор в лицето на Общинска банка ще ни позволи да предложим добри и иновативни решения за финансиране и подпомагане на българските общини. Сигурни сме, че сътрудничеството ни ще е дългосрочно, ползотворно и ефективно“, каза Петер Харолд, главен изпълнителен директор и Председател на Управителния съвет HYPO NOE Group.

 

 

 

 

 


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg