EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Общинска банка с 1 млн. лв. печалба

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Общинска банка с 1 млн. лв. печалба

mail12:50 | 17.07.2012прегледи 636 коментарикоментари 0


Проведе се редовното Годишно общо събрание на акционерите на Общинска банка АД в централното управление в София. На него се приеха докладът на Управителния съвет за дейността на банката през изтеклата 2011 г. и Годишният финансов отчет на банката за 2011 г.
Акционерите освободиха от отговорност членовете на Надзорния съвет – Стефан Лазаров и Петя Димитрова, както и членовете на Управителния съвет – Сашо Чакалски, Борислав Моянов и Иванка Попова за дейността им през финансовата 2011 г. Не бяха освободени от отговорност за дейността им представителите на ръководството на Общинска банка, които са били в управленските органи през цялата 2011 г. Това са Димитър Колев, Никифор Вангелов и Спас Димитров от Надзорния съвет, както и Александър Личев, Георги Беловски и Васил Тренев от Управителния съвет.
„Общото събрание взе решение да не освободи от отговорност членовете на УС на Общинска банка, които са част от старото ръководство, по време на чието управление банката е натрупала значим негативен резултат от 11,4 млн.лв. за 2011 г. За щастие, новото ръководство своевременно взе необходимите мерки за стабилизиране на институцията, за преструктуриране на банката и кредитния й портфейл и за първото полугодие тя вече е с печалба от близо 1 000 000 лева”, съобщи Орлин Алексиев, представител на основния акционер – Столична община.
„КПМГ България” ООД” ще бъде специализираното одиторско предприятие, което ще извърши проверка и заверка на Годишния финансов отчет и Годишния консолидиран отчет на банката за 2012 г., реши още събранието.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg