EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Общините ще определят цените на такситата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Общините ще определят цените на такситата

mail14:20 | 07.09.2010прегледи 954 коментарикоментари 0


С промените в Закона за автомобилните превози се предвижда въвеждане на пределни цени на таксиметровите услуги в страната, които ще се определят от общините и общинските съвети. Това каза днес на пресконференция министърът на транспорта,
информационните технологии и съобщенията Александър Цветков, предаде БТА.
По думите му у нас има около 1000 таксита, които возят на спекулативни цени. Министър Цветков отбеляза, че никъде в Европа няма такова негативно явление, като у нас и даде пример за цена от 100 лева за таксиметров превоз от летището до центъра на
София. Той подчерта, че от подобни цени страда не само имиджът на страната ни, но и доверието към таксиметровите услуги. Досега не бяха взети никакви мерки, за да се спре ограбването на гражданите от недобросъвестни таксиметрови шофьори, коментира министърът на транспорта.
Той предположи, че с въвеждането на пределните цени на таксиметровите услуги, броят на таксиметровите компании ще се увеличи значително.
На всички общини ще им бъде предоставена методика, по която могат да формират своите пределни цени на таксиметровите услуги, каза министър Цветков. В отговор на въпрос той заяви, че право и отговорност на всяка община е да определи съответните пределни цени на таксиметровите превози.
Министърът на транспорта посочи, че вероятно от догодина ще влязат в сила пределните цени на таксиметровите услуги.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg