EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Общините получават 50 % авансово за селските райони

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Общините получават 50 % авансово за селските райони

mail14:55 | 05.02.2010прегледи 704 коментарикоментари 0


Общините, които имат одобрени проекти по мерки 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” и 322 „Обновяване и развитие на населените места” по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г., вече ще могат да получават 50% авансови плащания, съобщават от пресслужбата на Министерството на земеделието и храните. Това предвиждат изменения в наредбите за прилагането на двете общински мерки по програмата, които предстои да влязат в сила от вторник – 9 февруари, след публикуването им в Държавен вестник.
Във връзка с тези изменения, всички общини с одобрени инвестиции по ПРСР, които вече са поискали авансови плащания, могат в срок от 45 дни от публикуването на наредбите в Държавен вестник, да подадат в ДФ „Земеделие” молба за получаване на 50% от договорените средства по проектите им. Старите разпоредби даваха възможност на общините да получават авансови плащания по двете мерки на ПРСР само до 20%.
Измененията в наредбите по мерки 321 и 322, с които се въвеждат облекчения за общините, са резултат от проведени съвместни работни срещи между Управляващия орган по ПРСР, Държавен Фонд „Земеделие” и представители на Националното сдружение на общините, провеждани ежемесечно в Министерски съвет.
Указания за процедурата, по която общините могат да подават заявки за авансови плащания по ПРСР, могат да бъдат открити на интернет страницата на ДФЗ.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg