EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Общините защитават новия Закона за горите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Общините защитават новия Закона за горите

mail09:30 | 18.06.2012прегледи 362 коментарикоментари 0


Членовете на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ подкрепят промените в Закона за горите, особено в частта му за опростяване на съгласувателните процедури и за скъсяване на сроковете за издаване на разрешителни. Това се посочва в декларация на НСОРБ. В ситуация на продължаваща финансова криза, която се отразява изключително тежко на местно ниво, подобна промяна ще доведе до засилване на инвеститорския интерес и до осигуряване на нови работни места. Предвидените изменения ще позволят
балансираност и устойчивост на развитието на планинските райони, които в последните десетилетия до голяма степен изостанаха сериозно в инфраструктурен и в икономически план, отбелязват от сдружението.
Подобряването на туристическата инфраструктура и изграждането на нови съоръжения ще доведе до "отварянето" на горите за повече граждани и до възможности за достъп до красотата на планините и горите ни не само за запалените планинари, а и за всички - деца и възрастни,- които искат да се докоснат до природата и се заредят с енергия от нея. Така планините ще могат да се използват разумно за зимен и за летен туризъм, за спорт и развлечения. В противен случай продължаваме да прилагаме на практика старата поговорка "Вода гази - жаден ходи", се посочва в декларацията.

 


Тагове: гори, закон, общини
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg