EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Общини:София, Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Общини:София, Пловдив

mail13:05 | 19.11.2020прегледи 584 коментарикоментари 0


Столична община е сключила рамково споразумение за 6 000 000 лева без ДДС за проектиране и строителство, доставка и монтаж на системи за видеонаблюдение и аналитична обработка на видеоинформация. Целта е да се подобри видеонаблюдението в районите на детски и учебни заведения на територията на общината, както и в други зони с висок рисков потенциал. Срокът на рамкото споразумение е 3 години. Столичната дирекция на вътрешните работи обяви обществена поръчка за доставка на фотографска техника, устройства и компоненти за изграждане на системи за видеонаблюдение и нови камери. Рамковото споразумение за това е с 2-годишен срок за изпълнение. Прогнозната стойност е 335 279 лв. без ДДС.

-------------------

Община Пловдив е подписала договор с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за реализацията на проект „Подобряване на градската среда в Зона с потенциал за икономическо развитие „Гладно поле“ по Оперативна програма „Региони в растеж“, съобщиха от пресцентъра на общината. Общата инвестиция по проекта е 11 886 112.50 лева, като от тази сума 9 264 652.50 лева е безвъзмездна финансова помощ, а 2 621 460 лева е собственият принос на Община Пловдив. Той ще се изпълнява в продължение на 30 месеца. Целта на този проект е да допринесе за обновяването на зоната и създаването на предпоставки за оптимално използване на териториалните ресурси и инвестиции в икономика, базирана на знанието. В Интегрирания план за градско възстановяване и развитие 2014 – 2020 на Пловдив е заложена идеята "Гладно поле" да стане високотехнологичен парк.

--------------------

Компанията „АД Инженеринг” спечели търга за строеж на 74 социални жилища на ул. „Владая” в „Столипиново” в град Пловдив. Фирмата е с едноличен собственик Атанас Танов Дръндаров и досега не е била участник или бенефициент на публични или европейски средства. Уставният капитал е 3000 лева. За 2019 г. Дръндаров чрез "АД Инженеринг" ЕООД е декларирала 985 хил. лв. оборот. Дружеството е на Камарата на строителите в България, иначе не би била допусната до участието в търга за изграждане на социалните жилища в кв. "Гладно поле". Проектът се финансира по оперативна програма „Региони в растеж”. „АД Инженеринг” е класирана на първо място в наддаването, в което участват още 12 кандидати. Обществената поръчка е обявена с прогнозна цена 5 250 588 лева без ДДС, или над 6 млн. лева с включен данък. Договорът не е подписан, защото се обжалва пред Комисията за защита на конкуренцията от фирма „ТЕС Кънстракшън груп” ЕООД, класирана на четвърто място.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg