EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Общини:Добрич, В.Търново, Димитровград

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Общини:Добрич, В.Търново, Димитровград

mail17:10 | 28.09.2020прегледи 770 коментарикоментари 0


Близо 117 000 лева са постъпили в бюджета на Добричката община през стопанската 2019-2020 година от отдадените под наем полски пътища - общинска собственост, които преминават през масиви. При проверки в землищата на селата Воднянци, Стожер, Полковник Свещарово, Плачидол, Богдан не е установено неправомерно ползване на полските пътища, посочва кметът на общината Соня Георгиева в доклад до общинския съвет, който ще бъде разгледан на предстоящото заседание на 24 септември.
Общата площ на полските пътища - общинска собственост, надхвърля 21 066 декара. Само пътищата, които попадат в земеделски масиви, представляват 8.5 на сто като достигат 1797 декара. Ползвателите на тези имоти не са издължили 2280 лева наеми към началото на септември, според информацията на общината.
Общинският съвет трябва да даде съгласие на предстоящото си заседание и да бъдат отдадени под наем за новата стопанска 2020-2021 година полски пътища по цена в размер на средното рентно плащане.

---------------------------

Ръководството на МОБАЛ"Д-р Стефан Черкезов" ще предложи на Общото събрание на болницата теглене на кредит от три милиона лева за доизграждане на новия болничен корпус и набавяне на съвременно оборудване за отделенията, операционните зали и интензивния сектор, каза пред журналисти директорът на лечебното заведение д-р Стефан Филев.
Той припомни, че след продажбата на два болнични парцела болницата е получила чисто около 4, 7 милиона лева, с които е проектиран новият болничен корпус и е финансирано продължаващото му строителство. Седеметажната сграда, с разгърната строителна площ от 4500 квадратни метра е изградена конструктивно, но е нужно допълнително финансиране за да влезе в експлоатация, уточни Филев.
Заемът е договорен с лихва от около 1,5 процента, а с него ще се извършат довършителните дейности и ще се осъвремени апаратурата.
Оптимистичният вариант за откриване на новия корпус, който ще приюти отделенията от така наречената Стара болница, е в края на март 2021 година.

--------------------------------

Община Димитровград ще финансира 3 проекта на домоуправители за озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки в общинския център, съобщиха от кметската управа. Общо 6 проектни предложения са постъпили по обявения конкурс под мотото "За приветлива градска среда" - 2020 година.
Интервенция с цел облагородяване ще претърпят детска площадка на ул. "Цар Симеон", междублоково пространство на бул. "Трети март" и детска площадка между ул. "Л. Димитрова" и бул. "Христо Ботев". Сред критериите за оценка на проектите са били брой потребители, устойчивост, местоположение, срок за реализация и др.
Три проектни предложения са отпаднали от класирането поради това, че в едното от тях е предвидена дейност недопустима за финансиране, а в другите две предложения терен е неподходящ за предвидените дейности, уточниха от общината.
От там поясниха още, че с домоуправителите предстои да бъдат сключени договори за финансиране в размер до 5 000 лв. за всеки проект. Средствата ще бъдат предоставени от общината след приключване на всички дейности и приемане на работата от комисия и след отчитане на разходите с необходимите документи.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg