EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Общини получиха имоти от държавата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Общини получиха имоти от държавата

mail09:30 | 31.08.2012прегледи 671 коментарикоментари 0


Правителството отне от Министерството на отбраната управлението върху имот от 173 дка в местността „Кара борум” край с. Черногорово и го прехвърли в собственост на община Димитровград. На терена са построени три сгради с обща площ 999 кв. м и четири съоръжения. Общината възнамерява да използва имота за създаване на зона за отдих на местното население и да развива социални дейности.
Община Пловдив ще стопанисва археологическия паметник на културата „Одеон”, който е част от Форумния комплекс на Филипопол, реши още кабинетът. Културната ценност е с площ от 2525 кв. м и ще се използва в подкрепа на политика на местната власт за популяризирането на града като културно-исторически център.

Община Айтос получи собствеността върху няколко спортни терена в града с обща площ 7903 кв. м. Това са два тенис корта, две волейболни игрища, хандбално и баскетболно игрища. Прехвърлянето на правото на собственост върху имотите ще даде възможност за кандидатстване за безвъзмездно финансиране по европейски програми с цел създаване на модерна спортна база.
Община Кърджали получи три помещения с обща площ 42 кв. м в сградата на бул. „България” №41 в града. За нуждите на Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението” пък бяха предоставени други четири помещения с обща площ 56 кв. м в същата сграда. Офисите се преразпределят между двете структури и областния управител с цел по-рационалното им използване.
С друго решение правителството отне от областния управител на Монтана две помещения с обща площ 45 кв. м и ги предостави за ползване на местната дирекция за социално подпомагане. Помещенията са в сградата на пл. „Жеравица”№1 и в тях социалната служба ще осъществява административната си дейност и ще обслужва гражданите. Със същото решение, поради отпаднала необходимост, от социалната дирекция се отнема една стая от 24 кв. м.
Правителството отне от Тракийския университет в Стара Загора правото на управление върху сграда, намираща се на ул. „Ген. Столетов”№30 в Сливен, и я обяви за частна държавна собственост. Зданието е с отпаднала необходимост за университета след закриването на медицинския колеж в Сливен.
Националната агенция по приходите ще ползва още един етаж от сградата на ул. „Врабча” №23 в София. За нуждите на Териториалната дирекция „Големи данъкоплатци и осигурители” правителството предоставя първия (партерен) етаж, който в момента е в управление на областния управител на София. За целта се променя и статутът на имота от частна в публична държавна собственост.
Кабинетът прие решение и за изключване от горския фонд на 86 кв. м поради промяна на предназначението им. Теренът е в района на Природен парк „Шуменско плато” и е необходим на община Шумен за строителството на пристройка за телескоп към посетителския център на паметника „Създатели на българската държава”. За промяната на предназначението общината ще заплати 1430 лв., а за компенсационно залесяване – 80 лв.
Правителството възложи на министъра на околната среда и водите да организира процедура по предоставяне на община Шабла за безвъзмездно управление на имот – публична държавна собственост. Имотът – „Шабленската тузла”, е с площ 244 дка и е необходим на местната власт за строителството на път между две села. Изграждането на инфраструктурата ще става при спазване на всички екологични норми.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg