EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Общини: Ловеч - български туристи, Шумен - нови заплати

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Общини: Ловеч - български туристи, Шумен - нови заплати

mail17:10 | 20.04.2017прегледи 752 коментарикоментари 0


Ловешка област остава предпочитана дестинация за туризъм основно от български туристи. Реализираните нощувки през февруари в областта са 15626 като 95.2 процента от тях са от български граждани, а едва 4.8 на сто - от чужденци, съобщават от Отдел Статистически изследвания - Ловеч. Спрямо януари нощувките се увеличават с 27.7 на сто, а в сравнение с февруари предходната година реализираните нощувки намаляват с 9.1 процента.
Приходите от нощувки през февруари 2017 г. са 587 436 лева, като спрямо предходния месец се увеличават с 20.7 на сто, а спрямо февруари 2016 г. - намаляват с 18.7 процента.
През февруари т.г. в Ловешка област са функционирали 70 места за настаняване с над 10 легла. Броят на стаите в тях е 1731, а на леглата 3692. В сравнение с предходния месец общият брой на местата за настаняване се увеличават с 6.1 процента, а на леглата в тях - с 4.9. Спрямо февруари 2016 г. местата за настаняване се увеличават с 1.4 процента, но леглата в тях намаляват - с 5.3 на сто.

--------------------

Споразумение за увеличение на заплатите на медицински специалисти и лекари в МБАЛ - Шумен е подписано между директорът на лечебното заведение д-р Атанас Атанасов и представители на КНСБ и КТ "Подкрепа". Това съобщи Соня Върбанова - председател на СРС "Подкрепа" в областния град.
Тя припомни, че споразумението е подписано след близо двумесечни преговори между синдикати и ръководството на болницата и след проведени протест и митинг пред сградата на лечебното заведение.
Според споразумението, от 1 април началните трудови възнаграждения на лекарите в болницата се увеличават с 40 лева, а на медицинските специалисти - с 20 лева, отбеляза Върбанова.
Решение за подписването на споразумението е взето по-рано на проведено събрание с членове на двата синдиката в болницата. От присъстващите 26 медици от различни отделения на болницата "за" споразумението са гласували 15 души, уточни Върбанова.
По думите й преговорите за поетапно увеличение на работните заплати на работещите в болницата ще продължат. Според нея е адекватно това да се случи след два или три месеца, когато има ново правителство, нов министър на здравеопазването и комисия по здравеопазването в Народното събрание. С проблемите в лечебното заведение ще бъдат ангажирани и всички народни представители от Шуменския избирателен район, допълни Върбанова./БТА


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg