EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Общини: Горско стопанство изкупува земи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Общини: Горско стопанство изкупува земи

mail17:15 | 24.02.2020прегледи 600 коментарикоментари 0


Първият тест драйв на един от новите електробуси, които предстои да закупи Община Велико Търново, ще бъде направен през пролетта. Целта е да бъде пуснат по линията, която ще обслужва, за да се изпробват възможностите на новото екологично возило. Началната точка на туристическата линия е буферният паркинг на Сержантското училище, а крайната спирка е в другия край на града, където е гара Трапезица. Oфициално беше избрана фирмата, която ще достави трите електробуса. Това е консорциум “Екселор – Алфа”, в който участват “Екселор Холдинг Груп” ЕООД и китайският им партньор “Jiangsu Alfa Bus Co.” Ltd. Обществената поръчка беше възложена от общинското дружество “Организация на движението, паркинги и гаражи” като партньор на Общината. Предложената от консорциума обща цена за изпълнение е в размер на 1 627 467 лева без Данък добавена стойност, а максималният срок за доставка на електробусите е до 210 календарни дни.

----------------------------

Над 220 горски имота на частни стопани са предложени за изкупуване от Южноцентралното държавно предприятие в Смолян, според данни на ЮЦДП. Предложенията на собственици на частни гори са в рамките на обявения от ЮЦДП в края на годината прием на документи за закупуване на поземлени имоти в горски територии, собственост на физически лица. Общо 171 имота са допуснати при първия етап на оценка на офертите, внесени от частните горовладелци.
Сред одобрените за разглеждане предложения попадат горски имоти дори с площ 1 декар. Съгласно обявените изискванията, максималната площ на горите, които могат да бъдат изкупени е 50 дка.
Специалисти на ЮЦДП извършват оглед на одобрените имоти, след което ще бъдат направени и оценки на имотите. При окончателното класиране на горите, които ще се изкупят, ще се съпоставят цените от офертите и стойностите, посочени от лицензиран оценител. От ЮЦДП прогнозират, че ще бъдат изкупени общо около 80-100 декара частни гори.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg