EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Общини: 400 хил. лв. за Свищов, 22 язовира отстъпва Кърджали

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Общини: 400 хил. лв. за Свищов, 22 язовира отстъпва Кърджали

mail15:10 | 21.09.2018прегледи 647 коментарикоментари 0


Общо 22 язовира общинска собственост ще прехвърли община Кърджали за стопанистване от държавата. Такова решение приеха общинските съветници на свое заседание.
Мярката е във връзка с влезлия в сила Закон за изменение и допълнение на Закона за водите. Съгласно текстове от Закона, се предвижда промяна на собствеността на язовирите на територията на съответната община и прехвърлянето им безвъзмездно на държавата. Създадено е и държавно предприятие, което ще възлага и извършва ремонти и на язовири, прехвърлени й от общините.
В докладната по точката бе посочено, че на територията на община Кърджали са регистрирани и отговарят на изискванията за прехвърляне на държавата около 300 язовира.

------------------

Безвъзмездна финансова помощ от 400 хил. лева получава община Свищов от Министерството на регионалното развитие и благоустройство /МРРБ/ за реконструкция и рехабилитация на вътрешнопреносната мрежа по улиците "Александър Божинов", "Тинтява", "Пирин", "Искър", "Киряк Цанков", комплекса "Химик" и по цялото протежение на ул. "Черни връх" в града, съобщи пресцентърът на общинската администрация.
Ремонтните дейности по изграждането, рехабилитацията и подмяната на водопроводи по изброените улици ще започнат до дни, а до края на ноември общинското ръководство трябва да отчете изразходването на средствата пред МРРБ.
Кметът на Свищов Генчо Генчев е отправил апел към живеещите на тези улици да създадат необходимата организация, като паркират автомобилите си извън пътното платно, за да могат да се извършват безпроблемно ремонтните дейности.
Изпълнението ще започне от комплекса "Химик", тъй като през годините там се е очертал сериозен проблем с уличната настилка, водопроводите, канализацията и отводняването, е посочил кметът.
Той е отбелязал, че допълнителното финансиране е извън средствата за ремонт на 45-те улици от поименния списък на община Свищов, за който е изтеглен заем в размер на 1.8 млн. лева.
Генчев е допълнил, че със средства от ПУДООС предстои да се подмени ВиК мрежата на всичките 45 улици и веднага след това започва цялостното им преасфалтиране.
Към днешна дата община Свищов е насочила близо три милиона лева във водопреносната система.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg