EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Общината на Ловеч изкупува земи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Общината на Ловеч изкупува земи

mail22:37 | 07.08.2009прегледи 1812 коментарикоментари 1


agriculture_cloud_lОбщинският съвет в Ловеч прие решение за изграждането на нов път, който ще бъде публична общинска собственост, след изкупуването или замяната на земеделски имоти - собственост на физически лица, съобщи Милко Недялков, председател на Общинския съвет.
Общината ще изкупи два земеделски имота от около 7 дка и ще замени други четири - също от около 7 дка, в землището на село Баховица, за да може на това място да се прокара трасе за път от парцела, на който фирмата - инвеститор "Литекс Моторс" АД - София, ще строи новия завод за китайски автомобили до второкласния път Плевен-Ловеч.
Собствениците на тези шест земеделски имота са подали молби до кмета на общината Минчо Казанджиев, за да им бъдат изплатени или заменени земите с други от същата категория в землището на село Баховица.
Земеделските имоти ще бъдат изкупени от фирмата - инвеститор,- която след това ще ги дари на община Ловеч, за да може да се изгради път, който ще бъде публична общинска собственост. Общинският съвет е дал съгласието си община Ловеч
да придобие безвъзмездно, чрез дарение декарите земя, която ще бъде изкупена от "Литекс Моторс" АД, а на кмета на общината е възложено да извърши всички процедури по замяната на останалата земя - собственост на физически лица, със земеделска земя - частна общинска собственост, за да може да бъде обособен новият общински път. Идейният проект за новата пътна връзка вече е готов.


 
Коментари
 
Nikolay Nikolaev - 10-02-2012 г. 13:35:18

Dobur Vi Den , mojeTe li da mi kajete izkopyvate li zemi v oblast SEVLIEVO , blagodarq s Yvajenie

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1047