EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Общинарите от Варна остават без коли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Общинарите от Варна остават без коли

mail14:58 | 25.09.2009прегледи 464 коментарикоментари 0


Началниците на дирекции в община Варна от днес по- малко ще използват служебните си автомобили, пише днес в. Позвънете. Кметът на Варна Кирил Йорданов е подготвил заповед, с която забранява използването на колите, освен в много спешни случаи. Като такива се третират и посрещанията на чужди делегации. Според разпореждането на
паркинг ще останат само 17 общински возила.
От тук нататък началникът на дирекция "Управление на собствеността" Алекси Алексиев трябва да определи колко и кои автомобили могат да бъдат ползвани за целта и в какъв график. Крайните мерки са предприети с цел ограничаване на разходите в условията на криза, обясни градоначалникът на среща с медиите.
Според него всеки сам трябва да реши как да се предвижда до работното си място.
За разлика от ръководителите на дирекции, шестимата заместник - кметове на общината ще могат и занапред да ползват служебните коли като за тях обаче ще бъде въведено ограничени от 500 км, уточни главният финансист на общината Борислав Борисов. Той добави, че със спирането на голяма част от автомобилите се очаква местната хазна да спести средства от консумативни разходи и такива за поддръжка. Сега по тези пера се наливали големи суми, защото повечето от возилата били стари и силно амортизирани, допълни Борисов. Последният нов автомобил, който общината закупи е кметският мерцедес, припомни той. 
Кметът Йорданов обаче заяви, че все още е много рано да се изчисли точната икономическа ползва от подобна стъпка. Реалното й изражение щяло да се види в края на годината.
Това е поредното орязване на консумативните разходи, което общината предприема през тази година. В началото на 2009 г. за всички служители, ползващи автомобили, беше въведено ограничение за изминаване на максимално 1200 км с общинските коли. Орязани с 25 на сто бяха и лимитите на мобилните телефони.
Задават се и нови съкращения на администрацията, каза още Кирил Йорданов. Той не конкретизира колко точно служители и от кои звена ще бъдат отстранени. Градоначалникът очаквал рамката да се зададе от Министерството на финансите. "Това е неизбежно в началото на следващата година. Лично аз не съм против", заяви кметът на Варна.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg