EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Община Хасково спестила +3 млн. лева

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Община Хасково спестила +3 млн. лева

mail10:03 | 15.06.2018прегледи 3097 коментарикоментари 0


Община Хасково спести над 3 милиона лева от обществени поръчки при реализирането на проекта "Подобряване на образователната инфраструктура чрез реконструкция и ремонт, обновяване и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в училища и детски градини", който е на стойност 20,113 млн. лева, съобщи на финална пресконференция ръководителят на проекта Надежда Иванова.
Надяваме се в началото на 2019 година с тези и със средства от други неизпълнили свои задължения общини да финансираме обекти по енергийна ефективност, от социалната и културна инфраструктури, посочи Иванова.
С проекта по ОП "Региони в растеж" на Европейския фонд за социално развитие общината извърши генерални ремонти и обновяване на основните училища "Шандор Петьофи" и "Иван Рилски" и на 8 сгради на детските градини "Слънце", "Щурче", "Елхица" и "Весели Очички". В детската градина "Елхица" дори бе възстановен, осъвременен, обезопасен и пуснат в действие плувен басейн.
"Станахме свидетели как се преобразиха училищата и детските градини. Имаме амбицията да ремонтираме и останалите. Благодарим на строителите, че успяха да приключат в срок проекта", каза кметът на общината Добри Беливанов. Той добави, че сега предстои реновираните обекти да бъдат опазени.
"Завършените обекти вече са въведени в експлоатация, започва одитът. Предстоят още няколко плащания до пълното приключване на проекта", добави Иванова.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg