EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Община Раковски с пречиствателна станция = 58 млн. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Община Раковски с пречиствателна станция = 58 млн. лв.

mail08:59 | 28.07.2015прегледи 1448 коментарикоментари 0


За последните една и половина година от пресичането на контрабандни канали в държавната хазна са влезли близо два милиарда лева. Част от тях са използвани за дофинансиране на европейски проекти. Това каза в Раковски премиерът Бойко Борисов. Заедно с министъра на околната среда и водите Ивелина Василева той присъства на откриването на пречиствателна станция, за изграждането на която са усвоени около 58 милиона лева. Финансирането е по Оперативна програма "Околна среда".
Сега вече жителите на Раковски имат на 100 процента канализационна мрежа и нова пречиствателна станция. Кметът на община Раковски Иван Антонов посочи, че правителството е гласувало целево един милион лева за изграждане на улиците на Раковски.
Премиерът каза, че очаква да приключим годината с 93-94 на сто усвояемост на европейските средства, което се дължи на това, че всички оперативни програми работят, а кметовете, екипите и министерствата са създали добра организация и приключват навреме проектите. С времето се натрупва доверие между Брюксел и нашите ведомства и виждате, че всяка седмица се откриват пречиствателни станции, а това е много важно за екологията, туризма и хората, коментира министър-председателят.
Борисов обясни, че над един милиард лева от парите от контрабандата са от данъчни и икономически престъпления, около 400 милиона лева са приходите от контрабанда, хваната на границата. От тези пари се предоставя и на кметовете за ремонт на улиците. С тях се покриват и част от дълговете, оставени на страната от "Орешарски и коалиция", които са 9-10 милиарда лева, посочи премиерът.
снимка: архив
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg