EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Община поема „Трапезица” за 10 години

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Община поема „Трапезица” за 10 години

mail14:30 | 10.07.2015прегледи 1423 коментарикоментари 0


Правителството предостави за срок от 10 години на община Велико Търново управлението на архитектурно-музейния резерват „Трапезица“. Решението ще позволи на местната власт да извършва дейности, свързани с опазването и популяризирането на историческата ценност, да организира научни, културни, образователни и туристически дейности под контрола на Регионалния исторически музей във Велико Търново. Това ще може да става с реализирането на проекти с европейско финансиране. Наскоро дарение за 1,2 млн. евро беше направено и от Фондацията за историческо и културно наследство„Гайдар Алиев”.

Със същата цел в управление на областния управител на Плевен беше предоставен имот в землището на с. Гиген, който е част от археологическия резерват „Античен град Улпия – Ескус“. Теренът е с площ от 210 488 кв. м и ще бъде стопанисван за срок от 10 години. Основната задача на плевенската областна администрация ще включва консервация, реставрация, експониране и социализация на резервата.

Местната власт в община Медковец получава собствеността върху терен от 14 дка с построената в него сграда – бивша ветеринарна лечебница. След основен ремонт сградата ще се използва за обществена трапезария, а на прилежащия терен ще се отглеждат плодове и зеленчуци, което ще поевтини храната в домашния социален патронаж.

С друго решение от публична в частна държавна собственост беше променен статутът на имот с отпаднала необходимост за Изпълнителната агенция „Борба с градушките”. Теренът от 8,7 дка се намира в землището на пловдивското село Стряма. Решението ще позволи предприемане на разпоредителни действия с цел по-ефективна експлоатация на имота.

 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg