EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Община подпомага рибарско сдружение

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Община подпомага рибарско сдружение

mail16:15 | 09.03.2023прегледи 1081 коментарикоментари 0


Общински съвет – Поморие взе решение за предоставяне на временен безлихвен заем на Рибарско сдружение "Нептун – Поморие" за изпълнение на договор по проект за закупуване на навигационно оборудване, оборудване за безопасност и дрехи.

В качеството си на бенефициент по проекта по Мярка 3 на МИРГ – Поморие, сдружението проведе процедура за определяне на изпълнител за доставка на оборудване на стойност 107 000 лева с ДДС. Тези средства не са налични за поморийските рибари – членове на сдружението, поради което те потърсиха помощ от Община Поморие за предоставяне на временен безлихвен заем.

Искането им бе представено от кмета Иван Алексиев пред общинските съветници, които го приеха с условието заемът да бъде възстановен своевременно по сметката на Общината след приключването на проекта или до шест месеца. 

"Това е единственото функциониращо рибарско сдружение в Поморие, а финансовата подкрепа към тях е жест към усилията им за реализиране на спечеления проект и стремежът им за развитие на поминъка", коментира кметът Алексиев.БТА


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg