EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Община Неделино фалира

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Община Неделино фалира

mail15:10 | 28.12.2011прегледи 677 коментарикоментари 0


Банковите сметки на община Неделино са блокирани заради наследени задължения за над 2.8 милиона лева, равняващи се приблизително на годишния общински бюджет, съобщи кметът Стоян Беширов. Според него Неделино на практика е фалирала. Заради изключително тежкото финансово състояние се пристъпва към рестрикции като съкращения в администрацията и принудителна ваканция за детските градини.

Сметките на Неделино са блокирани от строителни фирми, на които общината дължи суми за завършени, но неразплатени обекти. Към натрупаните дългове на общината ежедневно се прибавят нови санкции и финансови корекции за пропуски при изпълнението на проекти, коментира Беширов.

Поради липсата на средства общинската управа е разпуснала в принудителна ваканция трите детски градини в Неделино и с. Средец. Налага се и спиране на ученическите автобуси, които возят деца от селата, в които няма училища.

Общината в момента води преговори за разсрочване на дълговете към ЕВН, които надхвърлят 60 000 лева. Кметът Стоян Беширов заяви, че се надява да получи подкрепа от държавните институции, за да се търси изход от кризисната ситуация.

Източник: радио „Пловдив”
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg