EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Община Враца премахва висящите кабели

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Община Враца премахва висящите кабели

mail14:05 | 21.03.2024прегледи 329 коментарикоментари 0


Общинската управа на Враца поднови работата си по премахването на въздушните кабели, съобщи зам.-кметът Цветан Стоичков. Акцията по премахването им стартира през миналия мандат на кмета Калин Каменов. Тогава съвместно с Инспектората, експерти от строителната дирекция и представители на комуникационните дружества бяха извършени огледи на всички надземни кабели на територията на града, като част от тях бяха премахнати. 

„От години се опитваме да приведем въздушните кабелни линии на всички експлоатационни дружества и оператори под земята. Трудно е, но тази година от наша страна ще е по-настоятелно. Тъй като сме подали проектни предложения за ремонт на улици и тротоари в градска среда, при тяхното изпълнение ще бъдат изградени и подземни комуникации. След пускането им в експлоатация на дружествата, които имат въздушни кабелни мрежи, ще им даваме срок месец, месец и половина да приведат кабелите в подземните колектори. В противен случай ще бъдат премахвани принудително“, обясни Стоичков. 

Той допълни, че в момента се водят разговори с представителите на дружествата, изпратени са и писма за предприемане на действия за вкарване на кабелите под земята там, където има вече подземна комуникация.БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg