EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Община Белослав печели от провалени сделки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Община Белослав печели от провалени сделки

mail15:45 | 04.09.2009прегледи 1592 коментарикоментари 0


107 304 лева донесе на община Белослав провалена приватизационна сделка, съобщава в. Позвънете. Сумата представлява обезщетение от страна на фирма, закупила от общината имот от 6,5 декара. Фирмата се е наела да изгради градски басейн, в който да инвестира 100 000 лева за три години, както и да осигури осем работни места. След изтичането на срока се констатира, че инвестициите липсват, а Общинският съвет решава приватизационният договор да бъде развален, разказа пред варненските медии кметът на Белослав Емил Дичев.
Общината завежда три дела, едно от които за връщането на имота на фирмата, която междувременно го е продала на друга такава. И трите дела са решени в полза на белославската община. Тя не се е отказала от идеята за градски басейн, като за набавяне на нужните средства ще кандидатства за европейско финансиране. Получените като обезщетение средства пък ще инвестира в инфраструктурата. Стана ясно и, че срещу загубилата делата фирма е водено още едно, при което й е отнет стадион, също заради неизпълнени ангажименти. Имотът е бил даден за безвъзмездно право на ползване за срок от 10 години.
На 99% е събрала местните данъци и такси от фирми община Белослав, похвали се още кметът й. Сега усилията са насочени към събиране на налозите и от физическите лица. За целта през миналия месец са изпратени 150 доброволни покани. 20 лица пък вече са дадени на съдия-изпълнител.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg