EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Общи европроекти на Пловдив и Бургас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Общи европроекти на Пловдив и Бургас

mail17:15 | 21.12.2020прегледи 1109 коментарикоментари 0


Кметът на Пловдив Здравко Димитров посрещна кмета на Бургас Димитър Николов в община Пловдив. Основен акцент на срещата бе набелязването на конкретни стъпки по започване на съвместна работа между двете общини по проекти в следващия програмен период, съобщиха от общинския пресцентър. Брюксел насърчава регионалната децентрализация и кооперирането между повече региони и дава възможност за привличането на допълнителни средства за инвестиции, посочват от Община Пловдив.
Двата града подготвят споразумение, което да даде рамка на основните приоритети за кандидатстване на двете области по основните финансови механизми през следващите години. След подписване на меморандума за сътрудничество в началото на следващата година ще бъде изготвена и пътна карта за двата района. Следващия програмен период, Фонда за възстановяване и развитие, Зелената сделка на Европа и директно финансиране от Брюксел. Към общите действия се очаква да се присъединят и градовете Стара Загора, Хасково и Габрово.
Двамата кметове акцентират върху развитие на индустриалните зони, осигуряване на техническа, социална, образователна и комунална инфраструктура, транспортни връзки, обществен екологичен транспорт, обезпечаване на производствени ресурси, центрове за преквалификация и т.н.
Част от споразумението между градовете е и официализиране на работата на двата отдела за бизнес развитие и обединяване на усилията за привличане на чуждестранни инвеститори, посочват от общината.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg