EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Обществено обсъждане за ВЕИ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обществено обсъждане за ВЕИ

mail09:00 | 12.08.2011прегледи 1531 коментарикоментари 0


Започва общественото обсъждане на проекта на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма /МИЕТ/ за Наредба за условията и реда за издаване, прехвърляне, отмяна и признаване на гаранциите за произход на енергията от възобновяеми енергийни източници /ВЕИ/. Това съобщи пресцентъра на МИЕТ.
В съответствие с Директива 2009/28/ЕО е предвидено издаване на гаранции за произход на енергията от ВЕИ. Те се използват от доставчика на електрическа енергия за доказване пред крайния потребител на дела енергия от такива източници в общия енергиен състав на услугата. Дейностите по издаване, прехвърляне и отмяна на гаранциите за произход се извършват от Агенцията за устойчиво енергийно развитие, а контролът върху тях - от министъра на икономиката, енергетиката и туризма.Проектът установява правила за условията и реда за създаване на гаранции за произход на енергията от ВЕИ и урежда други разпоредителни действия с тях. Визират се и гаранциите за произход, издадени от компетентните органи в другите членки на Европейския съюз.
Проектът установява начина за използване на система за издаване на тези гаранции, както и за поддържането й. Посочват се също условията и редът за водене на публичен регистър, включително подлежащите на вписване и заличаване обстоятелства, както и начинът за получаване на информация от него.

 

 


Тагове: ВЕИ, обсъждане
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg