EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Обществените поръчки за юни = 2232 броя

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обществените поръчки за юни = 2232 броя

mail06:45 | 07.07.2014прегледи 2507 коментарикоментари 0


Мира Лазарова

Както вече е известно 30 юни т.г. бе последният ден, в който действуваше старият Закон за обществените поръчки. Именно на този ден бяха обявени 147 обществени поръчки за строителство, повече от 260 за услуги и 186 за доставки. На 27 и 30 юни АПИ обяви търгове основно за ремонт и рехабилитация на пътища на обща стойност от 760 млн. лв.
От 1 юли влязоха в сила много промени в ЗОП, като основно те визират строителните поръчки, а именно налага се забрана за класиране на оферти по най-ниска цена, въвежда се задължителен предварителен контрол при строителни договори за над 10 млн. лв. и др. Премиерът Орешарски в интервю за бтв коментира тази засилена активност с обяснението, че новият закон за обществените поръчки е много по-прозрачен и ще затруднява с доста изисквания министерствата и вероятно за това те са решили да обявят рекорден брой поръчки, по силата на закон, които познават по-добре. Т.е. той не намери нищо особено нередно в случилото се.
Тук представяме част от данни за пазара на обществени поръчки в страната на годишна база и сравнение с предходните три години, които са част от публичен Бюлетин на Агенцията за обществени поръчки.
 

Данни за пазара на обществени поръчки в страната на месечна база

Брой на публичните покани по месеци
zoom_sss

Брой поръчки и публикувани документи по месеци
zoom_sss

Брой обявени обществени поръчки


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg