EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Обходът на Габрово се бави

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обходът на Габрово се бави

mail06:59 | 22.12.2015прегледи 2033 коментарикоментари 0


Не сме се отказали и усилията ни за довършване на обхода на Габрово и изграждане на тунел под връх Шипка продължават, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при посещението си в града. Не съм доволна от това, което видях на обекта. Искаше ми се да са по-напреднали, въпреки че има сериозни аргументи за причините за забавянето като недовършени отчуждителни процедури и обжалване в съда за голяма част от проекта, информира тя. Програмният период изтече, обжалванията не приключиха и затова няма да имаме изцяло европейско финансиране за довършването на обхода, съобщи Павлова и допълни, че има ангажимент за финализирането на проекта със средства от бюджета. След приключване на обжалването усилията ще бъдат в активния строителен строителите да наваксат максимално изоставането, допълни тя.
В рамките на обхода се изгражда второто в страната най-сложно съоръжение тип виадукт, което ще се строи специфичен начин, тъй като е с отвори на моста от над 160 м за всеки. Днес видяхме дейностите, които се извършват по останалите две големи съоръжения – две мостови на трасето и малкия тунел. Това ще е генерална репетиция за големия тунел като част от инвестицията, каза министърът. Предстои да обсъдим готовия идеен проект за самия тунел под Шипка с всички заинтересовани по отношение на начина на изграждане и подстъпите към него. Ще разчитаме на по-голямо сътрудничество, подчерта тя.
Усилията на всички продължават и съм убедена, че следващата година не само ще завършим успешно обхода, но ще извървим първите стъпки за самия тунел, тъй като това е сложна и скъпа инвестиция и ще ни трябва време да проведем необходимите процедури, за да може тя да бъде реализирана, каза Павлова. Волята и ангажимента остават, продължаваме активно в тази посока като част от всички дейности, които трябва да реализираме по рехабилитацията и поддържане на съществуващата републиканска пътна мрежа, допълни в заключение тя.


Тагове: обход, Габрово
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3876