EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Обходният път на Бургас + видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обходният път на Бургас + видео

mail08:05 | 24.01.2024прегледи 1481 коментарикоментари 0


От месец декември 2023 г. новопостроеният 4-километров Обходен път на град Бургас вече има официално разрешение за ползване. Проектът е реализиран от Агенция „Пътна инфраструктура“ и средствата за него ще бъдат изплатени по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020. Обходният път е въведен в експлоатация през лятото на 2023 г., но вече официално можем да кажем, че е успешно завършен.

С изграждането на новото трасе трафикът на пътуващите от Западна и Северна България се изнася извън гр. Бургас, с което значително се повишава безопасността на движение и комфорта на пътуващите, като се намалява времето на пътуване. Пренасочването на транзитния трафик извън урбанизираната част на града ще намали и замърсяването в жилищните квартали.

Северният обходен път започва при 230-ти км на път I-9 Сарафово - Бургас, непосредствено след Атанасовското езеро, преминава на запад, заобикаляйки езерото, а след това се насочва към път I-6 Ветрен - Бургас и завършва при 493-ти км на първокласния път. Отсечката е с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети, както и локални платна. Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа се осъществява чрез 4 пътни възли. Договорът за строителство е за 57 млн. лв., а средствата са от републиканския бюджет.

Агенция „Пътна инфраструктура“ призовава шофьорите да карат внимателно и да следват стриктно поставената пътна сигнализация и ограничението на скоростта – 70 км/ч.  


Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 e насочена към развитието на основните видове транспорт – железопътен, пътен, воден, интермодален, както и на съвременни информационни системи за управление на трафика. Проектите по нея се финансират от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейския съюз, както с национално съ-финансиране. Бенефициентите по програмата са държавните компании, отговорни за изграждане и поддръжката на големите инфраструктурни проекти в страната. Крайните ползватели на проектите по оперативната програма обаче са всички граждани и гости на Република България.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg