EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Обучение за on line чиновници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обучение за on line чиновници

mail09:10 | 13.02.2012прегледи 483 коментарикоментари 0


Над 800 оторизирани лица от всички общини бяха обучени в Министерство на финансите за работа с модул „Регистър - общински дълг" и с новия интернет портал за комуникация към Информационната система на общините.
МФ реализира функционални промени в модул „Регистър - общински дълг", чрез които въведените данни от общините няма да се променят и редактират за минал период от време. Така се гарантира устойчивост на базата данни, измененията в равнището на дълга се отразяват единствено за текущ и бъдещ период и се повишава системата за контрол в общините и МФ относно отчитането на данните за поетия и обслужван дългосрочен общински дълг.
Министерството на финансите стартира и нов интернет портал за комуникация с местните власти, чрез който общините ще предоставят всички бюджети и отчет в МФ. В системата са заложени механизми за проверка и контрол на отчетната информация с цел подобряване качеството на подаваните данни, спазване сроковете за получаването им и повишаване аналитичния капацитет на общинските служители..


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg